Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Rigth now get from bookmakers
2 Komentarzy

Fondanty czekoladowe z płynną czekoladą wg Nigelli

Strony: 1 2 3

Fondanty

Pomysł na mocno czekoladowe, nieziemskie fondanty Nigelli. Na zewnątrz chrupiąca skorupka , a w środku uwodzicielska, płynna czekolada. Przepis jest bardzo prosty, nie potrzeba nawet miksera, a rezultat to niebo dla podniebienia.

Według Nigelli z podanych składników wychodzą 4 porcje po 150 ml, redakcja jednak zrobiła z tego 2 porcje po 250 ml. Fondanty w trakcie pieczenia mogą nieco urosnąć, więc przy wlewaniu ciasta lepiej zostawić trochę wolnego miejsca w kokilce.

Składniki na fondanty:

  • 4 żaroodporne kubeczki – kokilki (ok. 150 ml)
  • 125 g deserowej czekolady
  • 3 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 120 g drobnego cukru lub cukru pudru
  • 125 g niesolonego masła + odrobina do wysmarowania kubeczków

Strony: 1 2 3
karinadzieweczynska.pl
karinadzieweczynska.pl - to, co lubimy najbardziej.
(this.href); return false;" title="Pin This" class="pinterest tooltip-top">Pin This

Komentarze

  1. Kaśka

    jaaakie pychaaaaaa :D

  2. Anonim

    Robiłam kiedyś fondanty, ale dodatkowo ubijałam jeszcze białka. Są genialne!

Wyraź swoje zdanie



Facebook